sâmbătă, septembrie 18, 2010

Orb religios

Daca oamenii nu ar mai avea
ochii picurati cu ceara...

si cu ochii-nchisi
si cu ei deschisi

L-ar vedea pe Dumnezeu
zambindu-le cu drag in fata.

Asadar...

Da-ti ceara jos din ochi arzand-o
si vei vedea lumina.
si de-ai sa crezi in asta fapta
doar ai s-o vezi, n-o sa te arda.

Si da-o jos topita cu dragoste inflacarata
si nu lasa sa curga sange sau lacrimi
lasa daca vrei...
cativa picuri de arta...

pentru ochii flamanzi,
ai semenilor tai.


Ideea e ca Divinitatea nu sta intr-un ritual sau o lumanare, sau o icoana. Ele sunt bune uneori dar nu reprezinta Divinitatatea ca atare.
Un act divin nu se repeta, cum nici acelasi cantec nu se repeta, nu e niciodata la fel, il poti asculta o singura data.

Divinitatea e sponatana, e vesela, e vie, e muzica, e cantec, poezie, forma, culoare, sentiment, vibratie....intamplare, existenta...prezent. E peste tot...dar nu doar restransa la spatiul bisericesc sau crestin, budist, mahomedan etc. E Universala, e peste tot.
Nu va blocati in automatisme...dezghetati-va mintea si sufletul, deveniti fluizi, animati, pozitivi cat e cu putiinta si incercati sa propagati binele in starea lui naturala. Asa cum vine, atunci cand trebuie. Nu incerca sa faci un bine doar pentru ca e frumos, fa-l doar daca trebuie.

Nu trai doar cu ritualuri caci sunt PLICTISITOARE pentru divinitate. Divinitatea iubeste individualitatea, actul unic, actul spontan, rapid si frumos.
Nu te retrage definitiv din ritualuri, ele sunt bune insa...repet! Nu trai doar cu ritualuri, rugaciuni,, etc. Iar cand faci un ritual, fa-l ca si cum l-ai face pentru prima data, ca si cum nu ai stii nimic despre el. Nu incerca sa il faci identic cu cel dinainte, caci nu va fi posibil, insusi tu esti deja schimbat, nu ai cum sa te mai repeti nici macar pe tine. Nu te limita sa cauti divinitatea doar printru-n ritual sau loc consacrat. Vine oriunde ca te iubeste :P. Si mai ales....vine oricand atata vreme cat crezi si esti plin de iubire.

Si cel mai important... nu varsati sange pentru religie, sau nu produceti suferinta doar pentru ca voi sunteti siguri ca ceea ce ati invatat este corect. Nici nu credeti, nici nu ati vazut... dar sunteti siguri ca , Crestinismul este varianta buna. Sau sunteti siguri ca un om trebuie sa moara pentru ca este un criminal sau violator. De unde pana unde? Si daca.. unul e criminal, de ce credeti ca unii oameni ar produce suferinta si familiei lui? De unde pana unde? Pentru Dumnezeu? nu cred ca poti ucide pentru legile Lui Dumnezeu. E o contradictie majora aici...
Mergi doar cu Dumnezeu inainte...si nu vei avea ocazia sa ai langa tine astfel de oameni sau de contexte. Daca toti ar face asta...



4 comentarii:

Cristi spunea...

eu am observat la mai multi tineri din generatia mea asta. Sigur, germenele de bun si de frumos exista in fiecare, dar parca din ce in ce mai rar vedem asta in jur. Ei bine, spun ca am observat deschiderea asta la mai multi oameni si e foarte imbucurator ca vine din partea generatiei tinere. Inseamna ca mai exista speranta.

Anca G. spunea...

suna bine cand citesc chestia asta si la altii.

ma gandesc ca am avut o profa de religie care respecta cumva ideile tale...eu plecam de la ore ca sa evit plictiseala, ea ma aproape lasa corigenta din spontaneitate (nervii de moment). si astfel eram amandoua mai aproape de divinitate:)) how cute..

pace!

Gabriela I spunea...

Da, pace! Iubirea si pacea ar trebui sa ne fie religie...dar nu o religie oarba. :)

gabipies spunea...

Aci erai, tati-Osho :X :))

>:D<