luni, ianuarie 19, 2009

FOTO - Timpi morti

Imi place sa ma joc cu aparatul foto, imi place sa ma joc in camera obscura, imi place sa ma joc cu lumina si umbrele. De placut imi place sa fac toata treaba asta, nu stiu daca imi iese mereu ceva, insa stiu ca in urma acestui mod de joaca pastrez cateva clipe care pentru mine au o semnificatie. Daca unii ar spune ca Time is Money, eu nu sunt in totalitate sigur ca e asa. De cumparat timp nici nu se pune problema, asta chiar nu o poate face nimeni in mod concret (deocamdata). Insa, eu cred ca exista o modalitate in care ne putem juca cu timpul, nu il putem cumpara dar il putem pastra. Putem sa pastram unele momente, cateva clipe importante pentru noi prin imagini. De aceea, atunci cand nu am nicio preocupare si sunt plictisit, prefer sa evit acea lene intelectuala si sun un priten sa il intreb ce mai face, ies pe strada, ma joc prin bucatarie pana imi iese ceva comestibil, ma duc la teatru sau fac poze. Nu imi place sa pozez oameni, mi se pare difcil, de obicei prefer natura. Exista insa zile in care nu pot sa ies din oras si incep sa ma joc cu altceva. Intr-o zi nu am putut sa ies din casa(nu eram infirm) asa ca am inceput sa imi fac poze. In starile astea de ,,plictieseala" procentul timpilor morti creste cel mai mult. Mie nu imi plac timpii morti, consider ca nu ne permitem sa avem timp pentru asa ceva stiind ca in momentul ala poate cineva are nevoie de noi. Atunci eu ma apuc sa imi fac poze mie si prietenilor mei. In ziua respectiva mi-am facut poze doar mie. Recunosc ca mai fac uneori chestia asta pentru ca imi place sa ma observ in tot felul de ipostaze si sa adopt tot felul de atitudini indiferent ca sunt in conformitate sau nu cu personalitatea mea. De fapt prin toata joaca asta incerc sa creez cateva clipe amuzante care sa imi ramana. Imi place sa fiu autoironic si sa creez o atmosfera in care ma incadrez mai mult sau mai putin, si la fel fac si cu prietenii mei.

In spatele acestui joc, timpii morti se convertesc in imagini durabile si amuzante pe care atunci cand le revad ma fac sa zambesc si ma introduc intr-o lume ludica. Folositi orice secunda pe care o aveti, daca sunteti obositi dormiti-o, daca sunteti fericiti si liberi cautati in secunda aia un om care are nevoie de voi, daca sunteti tristi cautati o metoda prin care sa va indepartati de starea asta. Timpul trece si e pacat sa nu ne simtim bine. Si daca aveti timp, faceti poze care va vor determina sa radeti mai tarziu. Pentru mine, unele fotografii sunt o rezerva de bucurie pentru viitor. O fotografie cu un prieten, o fotografie cu parintii tai, o fotografie cu pisica sau cainele tau, reprezinta un timp, o poveste, un eveniment pretios convertit intr-o imagine de care te vei bucura mai devreme sau mai tarziu.:) nu trebuie sa fie artistica, in ea trebuie sa fie o parte din tine.
Astea sunt fotografiile de suflet pe care le tinem cu noi, celelalte sunt intr-adevar foarte speciale dar isi au locul in expozitii, albume de arta...etc. O mama cred ca ar primi mult mai bucuroasa un desen dedicat de catre fiul ei, de cat ar primi Mona Lisa de Leonardo Da Vinci.



mi s-au terminat jucariile


Slow motion...


Disturb you.
Fotografiile astea, sunt alea care determina timpii morti sa fie chiar morti:) dandu-le de fapt o semnificatie amuzanta, ascunsa sub ipostaze noi.


Joaca de copii mari. :)
Asta e facuta de Maria cand ne jucam pe la studio :)

Un comentariu:

za.adamme spunea...

duminica intotdeauna va avea timpi morti, mie asa mi se pare