miercuri, ianuarie 28, 2009

FOTO - Medias

Dupa o zi de nehotarare m-am hotarat in final sa ma duc la Medias pentru festivalul international de film si arta fotografica, 2009.
Mediasul era unul dintre orasele alea prin care obisnuiesti de obicei sa treci prin fuga atunci cand esti la un traseu mai lung si ai obiective mai recunoscute, dar facand asta nu iti dai seama ca treci de fapt pe langa un centru istoric si cultural de o importanta deosebita. In general se cunoaste mai mult partea industriala a Mediasului, dar eu o recomand pe cea istorica, pe care am fost foarte bucuros sa o descopar acum. Am fost prin multe alte orase medievale din Transilvania si comparand-ul cu ele, am ajuns la cocluzia ca Mediasul seamana cu Sighisoara. Stiu ca Sighisoara nu are termen de comparatie, insa eu nu ma refer la cetate pt ca Mediasul de fapt nici nu are o cetate conservata. Orasele seamana foarte bine la strazi, la arhitectura locala si la modul in care aceasta a fost pastrata si valorificata. Medias nu seamana atat de bine cu centrele vechi din Brasov, Cluj, Sibiu, Tg. Mures....etc cat seamana cu Sighisoara, mai ales daca ma refer la parculetul din pozele de mai jos, adica din Piata Ferdinand I.

La festival, am ramas placut impresionat de ospitalitatea personalului bibliotecii care ne-a gazduit, de organizare si mai ales de ceilatli participanti care mi-au lasat o parere foarte buna si sper sa tin legatura macar cu unii dintre ei.

In concluzie cand treceti prin Medias, intrati in centru vechi al orasului ca nu va ia mai mult de 30 de minute sa aruncati o privire si sa faceti o poza dragutza mai ales daca sunteti in concediu. :)
Asta e o biserica din localitatea ,,Rusu", sau ,,Rusi", intre Sibiu si Copsa Mica daca imi aduc bine aminte... Ideea nu era localitatea ci turla acestei biserici care mie mi se pare ca tinde sa faca o matanie :-J. NU aveam niciun trip.
Manechine mediesene :) ,,mens sana in corpore barosana"

Pare dubios da mana aia era doar in buzunarul de la spate :) Nu am putut sa nu pun si poza asta pentru ca. Fiecare vede ce vrea aici, mie sincer mi se pare amuzanta si in acelasi timp si foarte sugestiva. Mens sana in corpore sano, unii poate chiar au probleme si nu cred k asta e un capat de lume ca si eu pot sa ma consider slabanog si n-am murit din asta. Alarmant e insa pentru cei care au probleme si nu iau masuri sau pentru cei care nu au probleme si adopta un stil de viata care ii duce in directia aia si atunci cand observa nu fac nimic.
Oricum sa nu se inteleaga gresit, asta e un mesaj strict medical, pentru sanatatea populatiei care oricum are tente de manechinizare in ambele directii. Manechine si dastea, ca vad ca sunt, si dalea care va plac voua. Nu am nimic cu persoanele respective, ar trebuii sa fiu absurd k sa gandesc asa.Two Medieval Dances - Musica Irlandesa
Dancing in The Quiet Rain - Robin Spielberg

Niciun comentariu: