joi, iunie 03, 2010

Stare 1

Spathiphyllum sp. (in camera mea:D ) Un tip de Crinul Pacii.



Viata e o poteca ingusta...

Noi,
alunecam in abruptul Constiintei
din cand in cand,
apoi ne cataram rapid pe poteca ingusta
de parca obosim sa fim constienti mai mult...




11 comentarii:

Andreea Elena Dragomir spunea...

imi place mult.cuvintele nu pot intodeauna sa explice totul,dar cred ca asta te va convinge mai bine:
''iata secretul meu:Nu poti vedea bine decat cu inima.Esentialul este invizibil pentru ochi.''-Antoine de Saint Exupery-Micul print.

Deepak Acharya spunea...

very delicate

gabipies spunea...

Orice lucru, oricât de benefic ar fi în esența sa, poate deveni 'malefic', dăunător atunci când este "administrat în exces"...
Ce-i prea mult deodată, strică.
Toate cu măsura lor, toate la timpul lor.

"Slow, dear, slow.
Time's so fast.
Now goes quickly--
See, now it's past!
Soon will come.
Soon will last.
Wait."


Căci vorba 'ceea: "Scârbit de firea spălăcită a văzului clar, cum n-ai dori pleoape ferecate pe veci, cu minciuna proaspetei realități?"
În definitiv, suntem încă oameni; înrădăcinați în materie și în viață...
"A trăi: a te specializa în eroare. A râde de adevărurile singure ale sfârșirii, a nu lua-n seamă absolutul, a transforma moartea în glumă și-n întâmplare nesfârșitul. Nu poți respira decât în afundurile iluziei. (...) Crezut-a El prin moarte să ne facă robi și să-i slujim. Dar noi pe îndelete ne-am înrădăcinat în viață. (...) …Astfel, iubitor de sine, scoate omul spada în cruciada erorilor."
[E.C. - Îndreptar Pătimaș]

Florea Mihai Ionut spunea...

ei si cu tine... ia arta ca pe un indemn spre reflectie. Intelegem si cultivam fiecare cat vrem de profund lucrurile care ne sunt prezentate... Nu ma refer la o stare permanenta de constiinta. Si chiar daca? ce crezi ca ar fi rau in asta (depinde cum vedem fiecare constiinta, nu constienta).

Eu consider ca daca ne intelegem si asumam rolul, constiinta va fi treaza oricand fara sa ne deranjeze, ba chiar va deveni tovarasul de drum sau inaintasul care ne va largi si batatori poteca ingusta...

Florea Mihai Ionut spunea...

,,toate cu masura lor, toate la timpul lor"

masura si timpul unor oameni pot fi compatibile chiar cu valoarea absoluta a oricarui lucru benefic in esenta sa. Poate ei pentru aia sunt pregatiti si atunci nu le danueaza caci nu e prea mult, e pur si simplu potrivit pentru ei. Prea mult ar fi pentru cei inca nepregatiti sa inteleaga sau sa utilizeze...

Freya spunea...

cuvintele devin mute cand ochii mei vad ce vad acum.
multumesc mult stiu eu mai bine pentru ce.

Oana . spunea...

ce fotografie frumoasa, cat e de delicata floarea!felicitari!:)

gabipies spunea...

Na, mă, că ți-am răspuns într-un sfârșit la comentariu, ți-am zis că o să o fac cu prima ocazie când am un pic de timp liber... So here it is:

http://gabipies.blogspot.com/2010/06/dialog.html

Sedina spunea...

Să fim conștienți de esența noastră ne ridică și nu ne poate face rău pentru că fiecare atrage intensitatea care i se potrivește! Frumos construit în versuri gândul!

Florea Mihai Ionut spunea...

frumos spus in trei cuvinte de catre tine ,, The Silent Thrill Of Emotions"


oricum tota discutia asta de aici e perfect amicala. Eu cu gabipies ne stim de mult timp si comentam asa de buna voie:))

Sedina spunea...

Mă cheamă Alina, Mihai:) Încântată! Am observat că vă știți de mult timp și astfel de discuții sunt bune pentru că te fac să fii într-o continuă căutare. Eu sunt de părere că mintea și spiritul trebuie antrenate mereu:-p