luni, martie 29, 2010

Stadiul 2 - fii liber!

Absenteismul se face prezent peste tot.
Ba chiar mai mult ca niciodata...

Eu sunt optimist, dar ma sperie sa vad insa ca oamenii nu mai simt ori se tem sa arate?
Se folosesc gresit de ratiune si isi cauta masti, afiseaza un comportament pe care in esenta chiar ratiunea l-ar cataloga ca fiind irational. Ne amagim in cautare de nimic iar esenta se pierde undeva aproape...


Arta se vinde, credinta se vinde, natura se vinde, mai nou si bucatele de Univers se vand, terenuri pe Luna, stele si mai stiu eu ce... Sincer...e grav!!! Poate suna amuzant dar in esenta e grav! Sa deschid oare si subiectul comertului cu oameni? Eu cred ca e de ajuns... E socant dar putem vorbi de o piata in domeniu... De produse vii sau de organe, de adulti, de copii sau prostituate, cu clase si subclase de preturi... Cerere - oferta iar la mijloc? oameni si uneori chiar autoritati.

Sclavie intr-un sistem bolnav... un sistem deconectat aproape in totalitate de adevar. Imi vine greu sa cred ca e deconectat voit... Nu e loc de nicio conspiratie. ,,Conspiratia" in sine e constiinta adormita si sclavia sufletelor care conduc... Daca sufletul lor nu e liber, mintea le e oarba, evident ca sistemul o sa fie eronat...Nu generalizez dar e de ajuns un numar mic de ,,puteri mari" eronate. Acesti oameni ne fac bine rau!!!

Ar trebui introdusa si ideea de handicap spiritual, sau macar moral. Atunci poate ne-am da seama ca suntem condusi de foarte multi handicapati...
Sa nu intelegem din asta ca handicapul fizic e ceva rusinos, era doar o metafora. Un om orb poate fi mai om decat un vazator orbit. - din diferite motive(putere, lacomie, etc) -

Multi artisti sunt egoisti, se intrec intre ei in mod neconstructiv.
Multi oameni de stiinta fac la fel.
Multi oameni fac la fel... traim dupa o strategie proasta de marketing, fiecare se zbate mai tare sa ajunga in frunte dar nu isi da seama ca facand asta alege chiar drumul sclaviei.
Adevarata libertate te lasa sa ajungi sus. Dar mai intai de toate trebuie inteles ce inseamna sa fii cu adevarat liber. Nu degeaba se spune liber ca pasarea cerului. Un om liber urca armonios... Libertatea inseamna de fapt sa fii conectat la Lumina, sa fii tu aici si oriunde, acum si oricand si sa cunosti adevar! Libertatea interiora o domina pe cea exteriora...

Important insa de retinut ca libertatea nu se exprima prin anarhie si vandalism oricat de mari ar fi framantarile interioare. Libertatea exteriora trebuie obtinuta la fel de elaborat ca cea interiora.

Scriu asta pentru ca simt ca si altii simt ceva asemanator dar nu facem nimic. Nu e de ajuns sa lucrezi doar pentru tine, daca simti ca e pozitiv, spune-le si altora ce crezi tu :)

Ce e cu adevarat important? De multe ori intuitia unui suflet sanatos e mai buna decat gandirea atunci cand cautam un raspuns.

Uite un exemplu de om liber, impiedicat de efectul ,,puterilor mari" sa traiasca si in acelasi timp motivat. Ideea e ca nu trebuie deloc sa mai traim din conceptii si pareri extrinseci pana nu le testam veridicitatea. Adica sa nu etichetam. Sau cum era o vorba: ,,Judeca pomul dupa roadele sale!"

Un exemplu de om constrans dar liber. Libertatea sa interioara a invins chiar si limitele impuse de resursele materiale:) El si-a exprimat libertatea foarte simplu, fara sa ii constranga pe altii ba chiar i-a incantat.





Asculta mai multe audio Muzica

6 comentarii:

AGB spunea...

se vede ca te-a marcat cursul de marketing de azi.

trist e ca ai/e/nu e dreptate

xoxo

Roxana spunea...

superba melodia lui Gary Jules. obisnuiam sa visez pe ea mai demult. :)

Maria spunea...

inca un om fericit.
toata viata a facut ce a stiut si cum a stiut...

genial!

Den spunea...

Sa fie oare toate astea efectul unei evolutii necontrolate ?!

Anonim spunea...

Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

Sedina spunea...

Oare câți oameni înțeleg că libertatea înseamnă lumină? Da, e o lumină siderală care te inundă pas cu pas, fără să te cotropească! Este superb că reușești să exprimi într-un post de genul acesta sentimente care nu transpar în cazul altora decât prin mijloace poetice! Adevărul este ușor de obținut, dar greu de suportat! Eu îți mulțumesc pentru acest post! Face foarte bine tuturor!...