duminică, februarie 08, 2009

Foto - Reincarca-ti bateriile

Vrei sa evadezi? simti nevoia sa iesi? Daca simti asta nu ezita nici macar o secunda, iar daca simti dorinta de a evada fa asta in natura nu la shopping. Si la shopping e o solutie dar are un randament mai mic si riscul de a agrava situatia. Iar daca alegi magazinele macar alege magazine cu produsele hobby-ului tau, sau magazine cu substante aromate, feng-shui chestii, muzica ambientala si sigur vei simti tu ce o sa alegi pt reincarcarea bateriilor.

DAR...cel mai bine e sa alegi natura, iesi din oras, fugi cat poti de mult sau macar du-te in parc si arunca cu pietre in lac, si asta e o terapie buna. Nu te mai gandi la nimic, inchide-ti telefonul, ia cu tine mp3 sau ceva de la care poti asculta muzica ta preferata si alege locul pe care il simti.
Nu uita sa privesti cerul, de dimineata, la pranz, oricand te asteapta cu o noua gama de culori, cu noi forme de nori, noi texturi...sau fenomene optice (curcubeu, halou). Daca simti nevoia ia un prieten cu tine in mica ta calatorie sau un animal. Adorabil ar fi sa fie o zi calda de vara si stiti voi...imaginea perfecta sa alergi prin ploaie, prin iarba uda, verde si grasa... cu un zambet colgate si niste ochelari hippie:). Dar e frumos oricand, si primavara si iarna si oricand, natura nu te lasa niciodata balta. O sa ai surpriza sa vezi si urme de PORCUS TURISTICUS, sau urme lasate de specia locala, dar tu te simti bine si vei trece peste asta:) bagand insa la cap concluzia pe care eu nu trebuie sa o mai repet acum.

In natura, profita sa iti activezi toate SIMTURILE, auditiv: ,,muzica" pasarilor, vantul, fosnetul frunzelor, tunetele(le ador), apa..etc. Vizual: culori peste tot in jur, forme, nici nu trebuie sa dau exemple. Tactil, mergi descult prin iarba, calca frunzele, pietrele. Termic, sa stai dopua trei minute la soare dupa o iarna lunga si sa simti cum ti se incalzeste tot corpul cred ca e mai bine decat a sta la un smineu cu pisica torcand in brate :), profita de apa rece ca sa te revigorezi daca este cazul. Miros, asta e pretutindeni, depinde de anotimp si de locul in care alegi sa mergi.
Daca mai ai si alte simturi...e treaba ta si e ft bine, sigur vei sti singur cum sa exersezi cu ele :)

O sugestie ca totul sa mearga ok si sa te intorci PLIN, sa radiezi si sa devi o sursa de energie vie:
NU FUMA macar in zilele astea de pauza. (dak esti fumator, evident. Nu vreau sa imi fumez sau sa imi beau timpul care mi-a fost dat. Am alte lucruri mai importante de facut.)






Niciun comentariu: