marți, ianuarie 12, 2010

05 ian 2010 - What do i think about humanity?

O zi speciala:) Eu nu vorbesc despre mine decat foarte rar. in general, las faptele mele sa vorbeasca despre mine. Azi o sa vb putin de tot despre mine si destul de ermetizat pt ca ma adresez doar celor care ma cunosc destul de bine si care mi-au cerut sa ma mai exprim si literar. E prima postare din an si nu e una cu poze...sper sa nu devina o regula:P, e asa pt ca ma aflu in pragul sesiunii. Pe langa faptul ca ma simt foarte bine anul asta... mi-am adus aminte de cateva lucruri care ma caracterizau anul trecut si care mi-au dat o inertie pentru anul asta... Nu sunt lucruri concrete dar oricum sunt legate de starea oferita de meldoia asta. Acum, melodia asta nu ma mai caracterizeaza atat de bine insa a lasat o amprenta pozitiva asupra mea:) sunt mai aproape de armonie, in orice caz.


Venetian Snares - Szamar Madar
Asculta mai multe audio Muzica



Si daca tot am discutat atat despre puritatea la un moment dat nu ma pot abtine ca in prima postare din an sa nu pun o doza de ,,puritate". E un filmulet care pentru mine reprezinta MULT din doua motive: mi l-a aratat o persoana EXTREM de speciala iar al doilea ar fi filmuletul in sine... Nu pot sa ma deschid total prin cuvinte asa ca aleg imagini, intr-o zi sper sa captez si eu asemenea imagini care oricum deja traiesc in mine inca din copilarie:D. A fost greu sa imi aduc aminte asta. Cam asa arata si interiorul meu, si lumea noastra!




Aia era partea frumoasa asta e partea la care a contribuit omenirea:




Si ca sa intelegem mai bine ca nu suntem degeaba aici am sa pun un video scurt care ne demonstreaza cat suntem de mici pe plan fizic. Oare Cine ar sta dupa fundul nostru la cat suntem de mici, de razgaiati si de indiferenti? Eu cred ca ar trebui sa ne refacem stilul de viata.





Cel mai concret se vede aici (jos). Dupa cum stim Soarele nu e singura stea in Univers. In clipul de jos Tera va fi comparata cu restul planetelor din sistem iar Soarele va fi comparat cu alte stele din Calea Lactee - galaxia noastra - care sunt vizibile si noaptea :Sirius (din Canis Major), Pollux (in Gemeni), Arcturus (din Boar), Rigel (din Orion), Aldebaran (in Taur) etc





Cin are timp si pentru asta...nu va regreta cu siguranta :) E referitor la raportul de aur, numarul de aur, ,,phi" sau mai stiu eu cum ati auzit de el.




Acum intram putin in Universul nostru interior. Pe cat suntem de mici pe atat suntem de complex. La randul nostru, noi suntem un Univers mai mic. O sa ma opresc strict la celula si va veti gandi singuri la ce reprezinta intreg organismul. Filmul asta e realizat virtual dar reflecta in mod absolut corect realitatea intracelulara. Exact asa stau lucrurile... doar ca unii le dezechilibreaza prin stilul lor de viata. Dar concluziile le trage fiecare:)




Asta e legata de arta :)

4 comentarii:

Răzvan Păuleţ spunea...

Foarte interesante. Informaţii care sub o formă sau alta îmi sunt cunoscute. Atât mie cât şi multor oameni obişnuiţi ca noi. Sunt momente în care te opreşti un pic din inerţia zilnică şi te întrebi: oare ce-i cu noi? Succes în sesiune!

Nicoleta S. spunea...

de când mă ştiu pe mine mă sperie imensitatea asta în care trăim [infinitul mai degrabă].
când am fost de exemplu vara trecută la tata la Dăeni [unde are stupii], am plâns în fiecare seară de frică, de uimire, de neputinţă, uitându-mă numai la cer.
zeci de minute stăteam să mă uit [acolo se vede până şi Calea Lactee - o đâră de 'praf'...], până simţeam că vor cădea peste mine toate stelele...
atunci am simţit cum e să te simţi GOL în adevăratul sens al cuvântului. :)

ps: te-am visat şi aseară şi alaltăseară. :))

Nicoleta S. spunea...

aşa să facă.
să se îndrăgostească toată lumea.
ce bine am mai trăi. :)

gabipies spunea...

Seara faina, nenea Ion!
Frumos post :)
Crek mai bine de att nu se puteau exprima atat de multe idei la un loc. Si e att de... TU :))
Bvo!

P.S. Acum asteptam si poze noi :> :D

Take care