joi, iunie 25, 2009

BACUL - umor basescian

Universul barbian...pardon, umor basescian:

Umorul basescian se evidentiaza prin detasarea emitatorului de context. Acesta gaseste explicatii cat mai indepartate de context creand astfel o ruptura in discurul narativ sau dialogal, se abate de la tema si adopta forme abstracte ale umorului.

Umorul basescian are caracter ermetic, de aici si confuzia umorului basescian cu universul ermetic al lui Barbu. Asa cum poeziile lui Barbu pot fi intelese doar de initiati, la fel si umorul basescian poate fi inteles doar de cei egali sau superiori clasei politice a autorului (actorului politic).

Base' manifesta o prediclectie catre formele reci ale umorului insa acestea sunt urmate imediat de reactiile sale para si nonverbale care totalizeaza contrariile. Umorul rece este urmat de rasul necontrolat al autorului, care adauga o doza termica impersonalitatii reci a autorului.

Exemplu de umor basescian:

- Ti-ai repetat mah ceva pt oral?
- Dak si la oral imi mai fac probleme... insemna k sunt chiar dobitoc!
- La engleza mah, nu la romana, fraiere. Eu de exemplu am gasit o varianta care ma punea sa descriu mijlocul meu de transport preferat!? Pai dak ma trezesc cu dastea ma baga astia la exercitiu de imaginatie, nici in romana nu am ce sa aberez pe tema asta.
- ....
- Da stii ce le zic? Le zic, k imi place sa ma dau cu BACUL :)) Hah hah hah hah...
- Da unde te dai tu cu bacu?
- Pe ,,Sulaina Cianal"...hah hah hah hah
- Base'... stii ceva?
- Da
- Ce stii Base'?
- Ca imi plac glumele mele....Hah hah hah hah...
- Esti brocoli Base'

Un comentariu:

gabipies spunea...

=))
Mda... traiasca cruciferele :))

A trecut si Bacu.