marți, martie 10, 2015

Curatia

Sa ramenem pe fagas, zic.

Sinceritatea este prima virtute a frumusetii interioare.
Iar Simplitatea (naturaletea) este prima virtute a frumusetii exterioare.

Sinceritatea este drumul cel mai scurt catre intelegerea si dobandirea Simplitatii.

Frumusetea Viului nu este interioara sau exterioara. Ca sa existe...cele doua trebuie sa coexiste. Redefinind Frumosul, acesta nu este o insusire/trasatura ci mai cu seama o virtute. Astfel, frumusetea isi are originea in interior, ca substrat al Devenirii Fiintelor si nu ca sens. Frumusetea participa la Sens. Frumusetea este un mod de a cunoaste fara a distruge, un mod de a te bucura fara a consuma, de a explora fara efort, de a vedea dincolo de forma, dincolo de culoare si mai cu seama....este un mod de a vedea cu ochii inchisi. Frumusetea este cuprinsa in structura Creatiei si reprezinta modul in care Creatorul ni se adreseaza. Ea este un limbaj sacru. Despre Frumusete putem vorbi doar in termeni de sacralitate. 

In mod pragmatic, Frumusetea este virtutea prin care Omul ReCunoaste Actul Creator.
este Virtutea prin care Omul se recunoaste pe sine si infiaza Creatia.

este Virtutea prin care omul comunica Iubirea.
este Virtutea prin care omul recunoaste Viul si traieste in Viata.

Astfel spus... Frumusetea Viului ne inconjoara la orice pas. Totul este frumos prin natura sa interioara, prin natura sa originara. Frumusetea isi are lacasul nu doar in ochiul privitorului ci mai degraba in inima sa. Inima le poate vedea(trai) si pe cele nevazute.


_____________________________________________


Curăţia (gr. "σωφρόσυνη/sōphrosunē", sl. țelomudriie), ,,puritatea" sau "întregimea minții", "minte deplină, adunată" sau "întreaga-înțelepciune"


______________________________________________




Niciun comentariu: