sâmbătă, februarie 09, 2013

Constiinta

Constiinta nu mai este informatie.

Ea este o forma organizata din structuri mai mici numite informatii.

Constiinta este asadar suma tuturor informatiilor puse intr-un sens fara erori si contradictii...

Daca orchestra este Creatia, ea este organizata dupa planul operei ce va fi interpretata. Notele muzicale ale fiecarul instrument sunt informatiile iar Muzica ce rezulta este Constiinta.
Muzica este forma fianala a trairii Creatiei.

Si ce se aude este Constiinta Cratiei sau a Lumii asupra careia evident orchestra inca nepriceputa isi lasa amprenta. Insa Constiinta Absoluta poate fi ascultata doar in inima Creatorului care a compus Opera, doar vibrand la Unison cu El.

Astfel se stabileste un dialog intre Creatie si Creator intre Creator si Orchestra intre Orchestra si Creator.

Si mai frumos este ca Trairea Creatiei respecta dorinta Creatorului dar fiecare interpreteaza/canta in stil propriu. Deci Orchestra are liberul arbitru de  a se autodepasi pe sine, si de a infrumuseta Creatia.

De la planul creatiei pana la punerea sa in scena vorbim de o unica realitate care se desfasoara in deschideri/moduri diferite.

Si daca iesim putin din logica obisnuita putem sa credem ca in cazul de fata afem de-a face nu cu un Compozitor ci cu un geniu care Creaza permanent adaptandu-se la nevoile complexe ale Orchestrei sale.
Dorinta sa e sa aduca orchestra la Extazul pe care El l-a cunoscut deja dar pe care vrea sa il impartaseasca.

Tot ce este stabil este limbajul muzical

Tot ce este cunoscut este inceputul operei si finalul la care se tinde...

Daca Orchestra va fi capabila sa pluteasca spre extazul trait de Geniu....asta ramane de vazut dar eu sunt sigur ca da:)

Si dialogul stabilit intre Artist si Geniul creator se face prin vederea miscarilor Geniului care Dirijeaza orchestra, Asta duce la o ordine perfecta. Acum Dirijorul intruchipeaza El insusi opera sa care capata un caracter iconic. Limbajul lui transcende rationalul caci acum se dialogheaza prin miscarea formelor in manifestare. Dirijorul stabileste un contact direct cu interiorul artistului care e deschis sa priveasca si sa asculte pastrand astfel Ritmul Viu si Armonios al Creatiei.

Niciun comentariu: