miercuri, februarie 23, 2011

Cheia stiintelor...

atat de mici suntem
in fata marilor sentimente
care uneori pot cuprinde intreg Universul,
pana acolo unde noi inca nu am ajuns.

atat de mari suntem atunci
cand iubim intreg Universul.

cand vom intelege ca dragostea
este singura forta inepuizabila de care suntem capabili,
atunci nu va mai exista niciun fel de razboi...

armele nucleare, intelegerea materiei si a energiei
nu sunt decat un joc de copii!

la baza creatiei sta inca de la inceput o singura forta
care nu poate fi produsa decat de fiinte,
nu de masini...

Dragostea...




paradoxal, dar se pare ca ratiunea ne impiedica sa intelegem ca noi, oamenii, detinem prin esenta forte mai puternice decat un reactor nuclear... noi oamenii detinem comoara pe care de mii de ani artistii si inteleptii incearca sa o valorifice si aceea este dragostea.

prin dragoste fata de creatie, putem obtine echilibrul perfect, cunoasterea perfecta l, evolutia completa si ascensiunea acestei civilizatii pe toate planurile si toate astea fara prea mult efort materia. Cunoastem destul de multe astazi, incat sa ne permitem luxul de a accesa si iubirea ca o noua forma de cunoastere. Suntem destul de evoluati incat sa ne autoeducam in directia asta. E nevoie de acest salt pe care civilizatiile anterioare l-au facut de mult. Si daca cineva nu intelege stiintele civilizatiilor trecute este datorita lipsei acestei piese de puzzle - cunoasterea intuitiva bazata pe iubire si pe capacitatile spirituale ale omului.

Stiinta dezvoltata astazi, daca ar face un pas mic, omenirea ar fi departe. Acel pas este reorintarea stiintei catre evolutia spiritului, catre slujirea evolutiei spirituale nu catre slujirea evolutiei materiale...nu catre competitie si detinere suprema a puterii, nu catre armament.
Trebuie sa ne dam seama ca efortul depus de noi toti, suferinta economiei datorata setei de putere si toate problemele pe care le induram astazi se datoreaza ramurilor cele mai scumpe in care guvernele investesc, si anume...lupta impotriva semenilor. Lupta impotriva noastra, INVESTIM in autodistrugere. Oricat de ireal ar parea acest scenariu si oricat de relaxati suntem acum, trebuie sa ne dam seama ca la nivel mondial se investeste groaznic de mult in aceasta autodistrugere... Suna apocaliptic dar asa este. Suna ireal...dar lucrurile astea exista chiar daca nu se simt la noi.

3 comentarii:

Andreea Elena Dragomir spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Eymr9j6Rpa8&NR=1

Andreea Elena Dragomir spunea...

ne-am schimbat hainuta!dragut:)

Alecsandra Raluca spunea...

"cand vom intelege ca dragostea
este singura forta inepuizabila de care suntem capabili,
atunci nu va mai exista niciun fel de razboi..." minunat!
Adevarul ca dragostea invinge totul si toate temerile noastre. Daca nu ar exista acest sentiment, am fi cu adevarat goi in interior si am innebuni in lumea asta meschina care ne inconjoara si ne maniuleaza...