luni, decembrie 21, 2009

Stadiul 1 - fii PUR!



Puritatea nu se construieste. Cu puritatea te nasti, ea doar trebuie pastrata.
Puritatea nu se distruge, se pierde. Ea poate fi recapatata.
Puritatea e o stare, e de fapt starea naturala, un echilibru al spiritului. A fi pur nu inseamna a fi gol.
A fi pur inseamna a fi plin de lumina si... de nimic altceva.
Astfel vei putea trai pe o frecventa superioara, si vei putea avea contact cu realitatea.
Ar trebui sa ne doara corpul, sufletul si constiinta cand ne gandim cat am involuat de la nastere si pana acum (evident nu pe toate planurile). De ce nu ne pastram la fel de proaspeti? Ce ne opreste? De ce nu ne mai bucuram ca atunci cand eram mici? A te maturiza nu inseamna a ucide copilul din tine.
Inocenta, sensibilitatea, imaginatia, creativitatea, PURITATEA...toate se diminueaza sau mai grav, la unii dispar.

Sa nu uitam un lucru! In esenta, fiecare om este divin, si daca voi credeti asta, ii veti convinge si pe altii. Ia atitudine, schimba-te tu si apoi se vor schimba si ceilalti. Redescopera-ti calitatile, reimprospateaza-te, fii creativ, exprima-te si cel mai important: Reevalueaza-ti potentialul uman. Dar mare atentie! Am spus potential UMAN, e clar ca e vorba doar de o directie pozitiva. Potentialul evolutiv. Ca sa fim mandrii de acest titlu: fiinta umana, sau de acest cuvant monosilabic OM, trebuie sa demonstram asta. :)

Nu suntem prea departe de ingeri :) Nu am luat-o razna, stiu ce vorbesc... Daca va veti hrani si spiritul asa cum va hraniti intelectul (in unele cazuri) sau instinctele ( in alte cazuri) sau ambele... atunci veti vedea ca eu am dreptate. In cazul instinctelor...e discutabil, si ar fi bine sa renuntati, sa le convertiti in altceva, daca se poate in mod creativ sau constructiv:).Fiecare instinct e insotit de placere, altfel el nu ar mai functiona. Omul e singura fiinta capabila sa desparta rolul biologic, de supravietuire al instinctului (hrana, perpetuare, aparare) de placere, obtinand doar placerea. De aici si probleme...(pofta, desfranare, violenta). -ideea apartine lui Arsenie Boca -


DE CE NATURA E PERFECTA?

Sa ne uitam putin la aceasta floare: in drumul ei catre maturitate, de la boboc spre floare, evolueaza continuu, isi mentine puritatea si chiar isi dezvolta caracteristicile pe care ea le avea inca de cand era inchisa. Ba e chiar mai incantatoare. Asa suntem si noi...sau ar trebui sa fim... Apoi ea nu se usuca, se transforma intr-un fruct, care de asemenea ne incanta. Prin simplitate, ne ofera TOT. Nu are nevoie de mai mult, pentru ca ea traieste conform planului Universal, nimic nu o distrage de la cursul sau. Daca si noi am functiona dupa legile Universale, am evolua perfect. Dar pt asta trebuie sa le respectam, si sa ne respectam. Toate nefericirile noastre sunt rezultatul actiunilor si gandurilor noastre negative. Dumnezeu nu pedepseste. Pedeapsa e de fapt efectul faptelor noastre. Fiti mai responsabili si deschideti-va mintea, ca nu e greu! Altfel riscati sa deveniti un boboc ofilit ( ma refer la interior, dar cu timpul asta se reflecta si la exterior). Pare o absurditate dar cu cat e mai complexa, floarea e de fapt mai simpla si perfecta. Noi ne chinuim sa ne sofisticam cu ce nu e al nostru si evident ca din cauza asta nu ne iese...Cu timpul unii se trezesc intr-adevar la realitate si gasesc calea.

Si sa nu uitam ca floarea asta are la baza LUMINA in principiu. Mai importanta decat aerul sau apa. Oricum, daca are destula lumina ea isi gaseste forta necesara pentru a-si procura restul, sau cel putin rezista pana primeste ce ii trebuie.
Concluzie: noi avem la baza tot lumina - spirituala in cazul nostru, mai importanta decat banii, hrana, caramizile, masinile... Dar ce pretentii sa avem cand unii au uitat pana si de aer sau de apa? Cultiva-te spiritual si intelectual si vei gasi metoda si pentru restul. Cultivat fiind vei stii si unde sa te opresti :) altfel...o sa muncesti in zadar, si o sa te intorci acasa mai gol decat ai venit. Exista si riscul asta.

Asculta melodia:


PURE CONSCIOUSNESS
Asculta mai multe audio Muzica

9 comentarii:

Andreea Elena Dragomir spunea...

mult prea...adevarat. atunci cand lumea uita de ''lumina'' ,uita de ei, de dezvoltarea lor interioara .
asa cum avem nevoie in fiecare zi de hrana pt a supravietui,tot asa avem nevoie si de ''hrana '' pt suflet si minte ,caci fara ea nu am exista .''Nu moartea este cel mai rau lucru pe care il poate cunoaste un om. Mai grav este atunci cand o parte din noi moare atunci cand suntem inca in viata. ''
trebuie sa ne intoarcem catre noi putin, sa redescoperim cine suntem ca sa stim bine de ce anume avem nevoie sa ne ''tina in viata'' .
da intr'adevar cu puritatea te nasti ,e ceva din tine ce-ti apartine doar tie si este acel lucru care pe langa faptul ca te face special in fata celorlalti iti creaza acel echilibru spiritual.
odata atins acel prag ,fiinta umana deine nemuritoare.
melodia este ...perfecta.

Nicoleta S. spunea...

'Oricum, daca are destula lumina ea isi gaseste forta necesara pentru a-si procura restul, sau cel putin rezista pana primeste ce ii trebuie.'

Asta m-a atins prea frumos.
Fiindca m-am regasit.

Asta ma face sa oftez acum, dar SA ZAMBESC!
Am atata nevoie de 'sursa de lumina' acum ca sa nu mor...doamne.
Fiindca am nutrit un plan.
Doamne, Ionuţ... nu vreau sa devin 'ca lumea'. Imi vreau libertatea pe care o merit. Vreau sa traiesc deasupra multor oameni, fiindca ma simt capabila.
Nu vreau sa ma pierd in lumea asta, fara sa fiu fericita si sa dau fericire la randul meu.
Vreau armonia de care mi-ai zis.
Dar e atat de greu acum. E perioada in care ma descopar. Si mi-e frica de ce as putea gasi. Sunt singura. :)

Anonim spunea...

multa lume intelege notiunea de puritate.... sunt sigura ca multi ar vrea sa discute despre aceste "chestii",despre cine suntem noi oamenii si cum suntem, dar pur si simplu nu au cu cine... cunosc asemenea persoane, care inteleg acest fenomen, dar lumea inconjuratoare e dura si sincer distruge puritatea din ei... degeaba vrei sa faci un lucru daca nu ai cu cine... si daca aceste persoane s-ar cauta poate ar intelege ce se petrece in interiorul lor... dar nu se cauta... se pierd

poti sa fii pur mereu... depinde de tine cum iti schitezi drumul... dar trebuie sa fi atent pentru ca lumea din jur "iti coloreaza drumul"....

si totusi nu cred ca puritatea paote disparea din om... ea doar se ascunde pana cand va fi convinsa sa iasa din nou la lumina.. si totul, dar absolut totul este controlat de om... de mintea sa mai bine zis. Ne lasam usor influentati de altii si suferim prea mult in unele situatii... stim notiunea de "prieten" sau de "conversatie", dar ne e greu sa pastram acelasi tipar... FII PUR e un sfat de care toti ar trebui sa isi aduca aminte.. pentru ca multi au uitat ceea ce sunt si care este adevarata lor viata. (sa nu mai pun la socoteala creativitatea care aduce mereu cate un obiect nou in viata noastra... )

rebeca.

Florea Mihai Ionut spunea...

buna rebeca:) imi place cum gandesti si mi-a placut feedback-ul tau. Daca vrei sa tinem legatura poti sa imi dai un comment cu orice date de contact vrei, iar eu nu ii voi da accept, ca sa nu le fac vizibile.

sau pur si simplu putem discuta asa, aici :)

Florea Mihai Ionut spunea...

aa si apropo, Andreea asta nu inseamna ca al tau nu mi-a placut :)) dar cu tine am discutat deja despre asta.

Anonim spunea...

Ai niste idei frumoase. Foarte frumoase. Si sanatoase. Cum rar intalnesti.
Doar o chestie vreau sa zic... Cauta Lumina la Sursa! Aminteste-ti de Dumnezeu! Nu te baza pe lucruri trecatoare. Si nu te baza doar pe puterea ta. Lasa- L pe El sa-ti umple viata!
Am vrut sa spun asta, pentru ca simt ca o sa intelegi mesajul. Numai bine! :)

Florea Mihai Ionut spunea...

multumesc...:) La mine ideea de lumina il include deja pe Dumnezeu. Cand fac trimitere la lumina la atsa ma refer. Iar legat de lucruri trecatoare, tocmai de asta vreau sa ma feresc. Dar oricum e ok ca mi-ai spus, in felul asta o sa fiu mai direct, astfel incat sa nu creez confuzii...

Diana spunea...

"Doamne", Ionut, "ingerul din tine" le-a "gadilat" puritatea cititoarelor tale...aaa...si fa-le o harta sau trimite-le un felinar sa gaseasca mai usor drumul spre tine.

Semnat: O fata singura, dar nu disperata.

P.S.: Si totusi nu vrei datele mele de contact? :P

Florea Mihai Ionut spunea...

de ce nu? poti lasa date de contact intr-un comment si promit ca nu ii dau acc (deci nu il fac public, il sterg) eventual un id dar...de acum spun ca nu stau mult pe mess, iar la telefon nu mai vorbesc ft mult, chiar dezechilibreaza...(demonstrat)